• Vakkundig advies

  • Kwaliteitsgarantie

  • Snelle levering

Vakkundig advies

Kwaliteitsgarantie

Snelle levering

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden van Ten Wolde Tools

Algemene voorwaarden verkoop

Artikel 1 – Definities

In deze voorwaarden wordt verstaan onder:
1. Verkoper: RTW services welke handelend onder de naam tenwoldetools.nl
producten en/of diensten op afstand aan consumenten en zakelijke afnemers
aanbiedt;
2. Consument (hierna, tenzij gespecificeerd als Consument: Afnemer): de
natuurlijke persoon die niet handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf en een overeenkomst op afstand aangaat met de Verkoper;
3. Zakelijke afnemer (hierna, tenzij gespecificeerd als Zakelijk Afnemer:
Afnemer):
 Iedere natuurlijk persoon of rechtspersoon, die staat ingeschreven bij het handelsregister van de Kamer van Koophandel in Nederland en een overeenkomst op afstand aangaat met de Verkoper;
4. Overeenkomst op afstand: een overeenkomst waarbij in het kader van een door de Verkoper georganiseerd systeem voor verkoop op afstand van producten en/of diensten, tot en met het sluiten van de overeenkomst uitsluitend gebruik gemaakt wordt van één of meer technieken voor communicatie op afstand;
5. Techniek voor communicatie op afstand: middel dat kan worden gebruikt voor het sluiten van een overeenkomst, zonder dat de Afnemer en Verkoper gelijktijdig in dezelfde ruimte zijn samengekomen;
6. Bedenktijd: de termijn waarbinnen de Consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht;
7. Herroepingsrecht: de mogelijkheid voor de Consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand;
8. Dag: kalenderdag;
9. Duurtransactie: een overeenkomst op afstand met betrekking tot een reeks van producten en/of diensten, waarvan de leverings- en/of afnameverplichting in de tijd is gespreid;
10. Duurzame gegevensdrager: elk middel dat de Afnemer of Verkoper in staat stelt om informatie die aan hem persoonlijk is gericht, op te slaan op een manier die toekomstige raadpleging en ongewijzigde reproductie van de opgeslagen informatie mogelijk maakt.

Artikel 2 – Identiteit van de Verkoper

RTW services handelend onder de naam: tenwoldetools.nl

Vestigingsadres:
Houtsaachmole 7
8531 WC Lemmer

KvK-nummer: 57019886
BTW-identificatienummer: NL109379123B02

Artikel 3 – Toepasselijkheid

1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van de Verkoper en op elke tot stand gekomen overeenkomst op afstand tussen Verkoper en Afnemer.
2. Voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, wordt de tekst van deze algemene voorwaarden aan de Afnemer beschikbaar gesteld. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, worden aangegeven dat de algemene voorwaarden bij de Verkoper zijn in te zien en zij op verzoek van de Afnemer zo spoedig mogelijk kosteloos worden toegezonden.
3. Indien de overeenkomst op afstand elektronisch wordt gesloten, kan in afwijking van het vorige lid en voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, de tekst van deze algemene voorwaarden langs elektronische weg aan de Afnemer ter beschikking worden gesteld op zodanige wijze dat deze door de Afnemer op een eenvoudige manier kan worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, worden aangegeven waar van de algemene voorwaarden langs elektronische weg kan worden kennisgenomen en dat zij op verzoek van de Afnemer langs elektronische weg of op andere wijze kosteloos zullen worden toegezonden.
4. Voor het geval dat naast deze algemene voorwaarden tevens specifieke product- of dienstenvoorwaarden van toepassing zijn, is het tweede en derde lid van overeenkomstige toepassing en kan de Afnemer zich in geval van tegenstrijdige algemene voorwaarden steeds beroepen op de toepasselijke bepaling die voor hem het meest gunstig is.

Artikel 4 – Het aanbod

1. Indien een aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of onder voorwaarden geschiedt, wordt dit nadrukkelijk in het aanbod vermeld.
2. Het aanbod bevat een zo volledige en nauwkeurige mogelijke omschrijving van de aangeboden producten en/of diensten. De beschrijving is voldoende gedetailleerd om een goede beoordeling van het aanbod door de Afnemer mogelijk te maken. Als de Verkoper gebruik maakt van afbeeldingen zijn deze zoveel mogelijk een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten en/of diensten. Kennelijke vergissingen of fouten in het aanbod binden de Verkoper niet.
3. Elk aanbod bevat zodanige informatie, dat voor de Afnemer duidelijk is wat de rechten en verplichtingen zijn, die aan de aanvaarding van het aanbod zijn verbonden. Dit betreft in het bijzonder:
o de prijs inclusief belastingen;
o de eventuele kosten van aflevering;
o de wijze waarop de overeenkomst tot stand zal komen en welke handelingen daarvoor nodig zijn;
o het al dan niet van toepassing zijn van het herroepingsrecht;
o de wijze van betaling, aflevering of uitvoering van de overeenkomst;
o de termijn voor aanvaarding van het aanbod, dan wel de termijn voor het gestand doen van de prijs;
o de hoogte van het tarief voor communicatie op afstand indien de kosten van het gebruik van de techniek voor communicatie op afstand worden berekend op een andere grondslag dan het basistarief; of indien de overeenkomst na de totstandkoming wordt gearchiveerd, op welke wijze deze voor de Consument te raadplegen is;
o de wijze waarop de Consument voor het sluiten van de overeenkomst van door hem niet gewilde handelingen op de hoogte kan geraken, alsmede de wijze waarop hij deze kan herstellen voordat de overeenkomst tot stand komt;
o de eventuele talen waarin, naast het Nederlands, de overeenkomst kan worden gesloten; en
o de minimale duur van de overeenkomst op afstand in geval van een overeenkomst die strekt tot voortdurende of periodieke aflevering van producten of diensten.

Artikel 5 – De overeenkomst

1. De overeenkomst komt, onder voorbehoud van het bepaalde in lid 4, tot stand op het moment van aanvaarding door de Afnemer van het aanbod en het voldoen aan de daarbij gestelde voorwaarden.
2. Indien de Afnemer het aanbod langs elektronische weg heeft aanvaard, bevestigt de Verkoper onverwijld langs elektronische weg de ontvangst van de aanvaarding van het aanbod. Zolang de ontvangst van deze aanvaarding niet is bevestigd, kan de Afnemer de overeenkomst ontbinden.
3. Indien de overeenkomst elektronisch tot stand komt, treft de Verkoper passende technische en organisatorische maatregelen ter beveiliging van de elektronische overdracht van data en zorgt hij voor een veilige web omgeving. Indien de Afnemer elektronisch kan betalen, zal de Verkoper daartoe passende veiligheidsmaatregelen in acht nemen.
4. De Verkoper kan zich – binnen wettelijke kaders – op de hoogte stellen of de Afnemer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen, alsmede van al die feiten en factoren die van belang zijn voor een verantwoord aangaan van de overeenkomst op afstand. Indien de Verkoper op grond van dit onderzoek goede gronden heeft om de overeenkomst niet aan te gaan, is hij gerechtigd gemotiveerd een bestelling of aanvraag te weigeren of aan de uitvoering bijzondere voorwaarden te verbinden.

Artikel 6 – Herroepingsrecht bij levering van producten

1. Bij de aankoop van producten heeft de Consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 7 dagen. Deze termijn gaat in op de dag van ontvangst van het product door of namens de consument.
2. Tijdens deze termijn zal de Consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het product wenst te behouden. Indien hij van zijn herroepingsrecht gebruik maakt, zal hij het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de Verkoper retourneren, conform de door de Verkoper verstrekte redelijke en duidelijke instructies.

Artikel 7 – Kosten in geval van herroeping

1. Indien de Consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, komen de kosten van terugzending voor zijn rekening.
2. Indien de Consument een bedrag betaald heeft, zal de Verkoper dit bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na de terugzending of herroeping, terugbetalen.

Artikel 8 – Uitsluiting herroepingsrecht

1. Indien de Consument niet over een herroepingsrecht beschikt, kan dit door de Verkoper alleen worden uitgesloten indien de Verkoper dit duidelijk in het aanbod, althans tijdig voor het sluiten van de overeenkomst, heeft vermeld.
2. Uitsluiting van het herroepingsrecht is slechts mogelijk voor producten:
o a. die door de Verkoper tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de Consument;
o b. die duidelijk persoonlijk van aard zijn;
o c. die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden;
o d. die snel kunnen bederven of verouderen;
o e. waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt waarop de Verkoper geen invloed heeft;
o f. als losse kranten en tijdschriften;
o g. als audio- en video-opnamen en computersoftware waarvan de Consument de verzegeling heeft verbroken;
o h. voor frequent huishoudelijk gebruik, zoals batterijen en accu’s.
3. Uitsluiting van het herroepingsrecht is slechts mogelijk voor diensten:
o a. betreffende logies, vervoer, restaurantbedrijf of vrijetijdsbesteding te verrichten op een bepaalde datum of tijdens een bepaalde periode;
o b. waarvan de levering met uitdrukkelijke instemming van de consument is begonnen voordat de bedenktijd is verstreken;
o c. betreffende weddenschappen en loterijen.

Artikel 9 – De prijs

1. Gedurende de in het aanbod vermelde geldigheidsduur worden de prijzen van de aangeboden producten en/of diensten niet verhoogd, behoudens prijswijzigingen als gevolg van veranderingen in btw-tarieven.
2. In afwijking van het vorige lid kan de Ondernemer producten of diensten waarvan de prijzen gebonden zijn aan schommelingen op de financiële markt en waar de Ondernemer geen invloed op heeft, met variabele prijzen aanbieden. Deze gebondenheid aan schommelingen en het feit dat eventueel vermelde prijzen richtprijzen zijn, worden bij het aanbod vermeld.
3. Prijsverhogingen binnen 3 maanden na de totstandkoming van de overeenkomst zijn alleen toegestaan indien zij het gevolg zijn van wettelijke regelingen of bepalingen.
4. Prijsverhogingen vanaf 3 maanden na de totstandkoming van de overeenkomst zijn alleen toegestaan indien de Ondernemer dit bedongen heeft en:
a. deze het gevolg zijn van wettelijke regelingen of bepalingen; of
b. de Consument de bevoegdheid heeft de overeenkomst op te zeggen met ingang van de dag waarop de prijsverhoging ingaat.
5. De in het aanbod van producten of diensten genoemde prijzen zijn inclusief btw.
6. Alle prijzen (ook in de webshop) zijn onder voorbehoud van druk- en zetfouten. Voor de gevolgen van druk- en zetfouten wordt geen aansprakelijkheid aanvaard. Bij druk- en zetfouten is de Ondernemer niet verplicht het product volgens de foutieve prijs te leveren.

Artikel 10 – Conformiteit en Garantie

1. De Verkoper staat er voor in dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften.
2. Een door de Verkoper, fabrikant of importeur als garantie aangeboden regeling doet niets af aan de rechten en vorderingen die de Afnemer ter zake van een tekortkoming in de nakoming van de verplichtingen van de Verkoper jegens de Verkoper kan doen gelden op grond van de wet en/of de overeenkomst op afstand.
3. De Verkoper is nooit verplicht tot betaling van enigerlei schadevergoeding aan de afnemer of anderen, tenzij er sprake is van opzet of grove schuld aan de kant van de Verkoper. De Verkoper is nooit aansprakelijk voor gevolg- of bedrijfsschade, indirect schade en winst- of omzetderving.
4. Indien de Verkoper, om welke reden dan ook, gehouden is enige schade te vergoeden dan zal de schadevergoeding nooit hoger zijn dan een bedrag gelijk aan de factuurwaarde met betrekking tot het product waardoor de schade is veroorzaakt.
5. De garantie geldt niet indien schade het gevolg is van een onjuiste behandeling door de afnemer c.q. wanneer door de afnemer gehandeld is in strijd met de (gebruiks-)voorschriften. Er wordt geen garantie op garantie gegeven en de bovenstaande garantie vormt voor de Verkoper de enige verplichting.
6. De afnemer is gehouden de Verkoper te vrijwaren van enige aanspraak die derden in verband met de uitvoering van de overeenkomst tegen De Verkoper zouden kunnen doen gelden, voor zover de wet er zich niet tegen verzet dat de desbetreffende schade en kosten voor rekening van de afnemer dienen te komen.

Artikel 11 – Levering en uitvoering

1. De Verkoper zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij het in ontvangst nemen en bij de uitvoering van bestellingen van producten en bij de beoordeling van aanvragen tot verlening van diensten.
2. Als plaats van levering geldt het adres dat de Afnemer aan de Verkoper kenbaar heeft gemaakt.
3. Met inachtneming van hetgeen hierover in artikel 4 van deze algemene voorwaarden is vermeld, zal het bedrijf geaccepteerde bestellingen met bekwame spoed doch uiterlijk binnen 30 dagen uitvoeren tenzij een langere leveringstermijn is afgesproken. Indien de bezorging vertraging ondervindt, of indien een bestelling niet dan wel slechts gedeeltelijk kan worden uitgevoerd, ontvangt de Afnemer hiervan uiterlijk één maand nadat hij de bestelling geplaatst heeft bericht. De Consument heeft in dat geval het recht om de overeenkomst zonder kosten te ontbinden en recht op eventuele schadevergoeding.
4. In geval van ontbinding conform het vorige lid zal de Verkoper het bedrag dat de Consument betaald heeft zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding, terugbetalen.
5. Indien levering van een besteld product onmogelijk blijkt te zijn, zal de Verkoper zich inspannen om een vervangend artikel beschikbaar te stellen. Uiterlijk bij de bezorging zal op duidelijke en begrijpelijke wijze worden gemeld dat een vervangend artikel wordt geleverd. Bij vervangende artikelen kan het herroepingsrecht niet worden uitgesloten. De kosten van retourzending zijn voor rekening van de Verkoper.
6. Het risico van beschadiging en/of vermissing van producten berust tot het moment van bezorging aan de Afnemer bij de Verkoper, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.

Artikel 12 – Duurtransacties

1. De Consument kan een overeenkomst die voor onbepaalde tijd is aangegaan te allen tijde opzeggen met inachtneming van daartoe overeengekomen opzeggingsregels en een opzegtermijn van ten hoogste één maand.
2. Een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan heeft een looptijd van maximaal twee jaar. Indien is overeengekomen dat bij stilzwijgen van de Consument de overeenkomst op afstand zal worden verlengd, zal de overeenkomst worden voortgezet als een overeenkomst voor onbepaalde tijd en zal de opzegtermijn na voortzetting van de overeenkomst maximaal één maand bedragen.

Artikel 13 – Betaling

1. Voor zover niet later is overeengekomen dienen de door de Afnemer verschuldigde bedragen te zijn voldaan binnen veertien dagen na bezorging van de goederen of in geval van een overeenkomst tot het verlenen van een dienst, binnen 14 dagen na afgifte van de deze overeenkomst betreffende bescheiden.
2. Bij de verkoop van producten aan de Consument mag in algemene voorwaarden nimmer een vooruitbetaling van meer dan 50% worden bedongen. Wanneer vooruitbetaling is bedongen, kan de Consument geen enkel recht doen gelden aangaande de uitvoering van de desbetreffende bestelling of dienst(en), alvorens de bedongen vooruitbetaling heeft plaatsgevonden.
3. De Afnemer heeft de plicht om onjuistheden in verstrekte of vermelde betaalgegevens onverwijld aan de Verkoper te melden.
4. In geval van wanbetaling van de Afnemer heeft de Verkoper behoudens wettelijke beperkingen, het recht om de vooraf aan de Afnemer kenbaar gemaakte redelijke kosten in rekening te brengen.

Artikel 14 – Eigendomsvoorbehoud

De eigendom van geleverde producten gaat pas over, indien de Afnemer al hetgeen hij op grond van enige overeenkomst aan Verkoper verschuldigd is, heeft voldaan. Het risico ter zake van de producten gaat reeds op het moment van de aflevering op de Afnemer over.

Artikel 15 – Klachtenregeling

1. De Verkoper beschikt over een voldoende bekend gemaakte klachtenprocedure en behandelt de klacht overeenkomstig deze klachtenprocedure.
2. Klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten binnen bekwame tijd, volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij de Verkoper, nadat de Afnemer de gebreken heeft geconstateerd.
3. Bij de Verkoper ingediende klachten worden binnen een termijn van 14 dagen gerekend vanaf de datum van ontvangst beantwoord. Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, wordt door de Verkoper binnen de termijn van 14 dagen geantwoord met een bericht van ontvangst en een indicatie wanneer de Afnemer een meer uitvoerig antwoord kan verwachten.

Artikel 16 – Geschillen

1. Op overeenkomsten tussen de Verkoper en de Afnemer waarop deze algemene voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
2. Alle geschillen die verband houden met of voortvloeien uit aanbiedingen van Verkoper of overeenkomsten gesloten met Verkoper worden voorgelegd aan de bevoegde rechter te Leeuwarden, tenzij de wet uitdrukkelijk een andere rechter als bevoegd aanwijst.
3. Partijen zullen eerst een beroep op de rechter doen nadat zij zich tot het uiterste hebben ingespannen een geschil in onderling overleg te beslechten.

Artikel 17 – Aanvullende of afwijkende bepalingen

Aanvullende dan wel van deze algemene voorwaarden afwijkende bepalingen mogen niet ten nadele van de Consument zijn en dienen schriftelijk te worden vastgelegd dan wel op zodanige wijze dat deze door de Consument op een toegankelijke manier kunnen worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager.

Artikel 18 – Intellectuele en industriële eigendomsrechten

1. U dient alle intellectuele en industriële eigendomsrechten welke rusten op de door Verkoper geleverde producten geheel en onvoorwaardelijk te respecteren.
2. Tenwoldetools.nl en alle onderdelen daarvan zijn, met uitzondering van bepaalde hyperlinks, eigendom van Verkoper. Het is niet toegestaan om de webwinkel of gedeelten daarvan openbaar te maken, te kopiëren of op te slaan zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Verkoper. Deze toestemming is niet benodigd voor persoonlijk, niet commercieel gebruik.

Artikel 19 – Overig

  1. De Verkoper behoudt zich het recht voor de algemene voorwaarden van tijd tot tijd te wijzigen of aan te vullen. Dit laat onverlet haar recht alsnog directe en strikte naleving van deze voorwaarden te eisen.
  2. Indien één of meer van de bepalingen van deze voorwaarden of enige andere overeenkomst met Verkoper in strijd mochten zijn met enig toepasselijk rechtsvoorschrift, zal de betreffende bepaling komen te vervallen en zal deze worden vervangen door een door Verkoper vast te stellen nieuwe rechtens toelaatbare vergelijkbare bepaling.
  3. Verkoper is bevoegd om bij de uitvoering van bestelling(en) of dienst(en) gebruik te maken van derden.
  4. Het is mogelijk dat Verkoper links opneemt naar andere internetsites die mogelijk interessant of informatief voor de Afnemer kunnen zijn. Dergelijke links zijn louter informatief. Verkoper is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de internetsites waarnaar wordt verwezen of het gebruik dat ervan kan worden gemaaktt.

Algemene voorwaarden verhuur

 

Algemeen

1.1   Op alle overeenkomsten met betrekking tot verhuur en verkoop van goederen en in het kader daarvan te verrichten werkzaamheden, zijn deze Algemene Voorwaarden van toepassing en bindend.

1.2   Afwijkende afspraken buiten deze algemene voorwaarden zijn slechts bindend, indien deze door Ten Wolde Tools, hierna aan te duiden als ‘Verhuurder’ uitdrukkelijk schriftelijk zijn geaccepteerd en bevestigd.

1.3   De Algemene Voorwaarden van de opdrachtgever, hierna te duiden als ‘Huurder’, zijn niet van toepassing, tenzij deze door de Verhuurder en zijn Directie uitdrukkelijk schriftelijk zijn geaccepteerd en bevestigd.

1.4   Door ondertekening van de huurovereenkomst verklaart de Huurder een gedegen uitleg te hebben genoten over de werking van het gehuurde en diens gevaren. De preventieve maatregelen en andere aanwijzingen zoals uitgelegd of welke op het gehuurde of bijgevoegde productiehandleiding zijn omschreven dienen door de Huurder te allen tijde te worden opgevolgd voor het veilig kunnen werken met het gehuurde.

 

Offertes en aanbiedingen

2.1 Alle offertes zijn vrijblijvend en gebaseerd op de bij aanvraag door de Verhuurder verstrekte gegevens. Aanbiedingen behouden hun geldigheid tot maximaal 30 dagen na offertedatum, tenzij anders is overeengekomen.

2.2 Alle prijzen zijn in Euro’s, inclusief BTW, exclusief verzekeringspremie en exclusief schoonmaak- transport-  en reparatiekosten.

2.3 Afwijkingen van gedane aanbiedingen binden de Verhuurder nimmer, tenzij deze uitdrukkelijk schriftelijk akkoord zijn verklaard en bevestigd.

2.4 Alle prijzen m.b.t. machines met urenteller zijn gebaseerd op 8 draaiuren per dag en 40 draaiuren per week. Extra draaiuren worden belast á 50% van het uurtarief tot maximum 160% van de huurprijs bij continu draaien.

2.5 Verhuurder kan nimmer aansprakelijk gehouden worden voor onjuistheden betreffende tarieven, afbeeldingen, vermeldingen van maatvoering, capaciteit en gewichten.

 

Huurperiode en verplichtingen Huurder

3.1 De huurtermijn vangt aan op de datum en het tijdstip zoals is overeengekomen, voor een periode van minimaal één dag en voor maximaal de periode zoals in de overeenkomst is vermeld of uiterlijk van rechtswege 3 maanden na ingangsdatum van de huurovereenkomst.

3.2 Alle dagen gedurende welke de Huurder het gehuurde in zijn bezit heeft, inclusief de dagen van afhalen en terugbezorgen, zaterdagen, zondagen en wettelijk erkende feestdagen worden in rekening gebracht. Op zondagen en wettelijk erkende feestdagen zal het materiaal door de Verhuurder niet worden aangenomen. Een gedeelte van één dag geldt hierbij als één gehele dag.

3.3 Huurder dient het huurobject uiterlijk op de dag en het tijdstip dat de overeenkomst eindigt te retourneren, tenzij tijdig voordien schriftelijk is overeengekomen dat de overeenkomst verlengd wordt.

Indien de overeengekomen huurperiode is geëindigd en het gehuurde niet is terugbezorgd, zal naar keuze van de Verhuurder, zonder dat deze daar mondeling of schriftelijk melding van behoeft te maken, de huurperiode telkens met één dag verlengd worden, danwel zal de Verhuurder de goederen onverwijld weer tot zich nemen.

3.4 De huurperiode eindigt nadat Verhuurder het huurobject heeft ingenomen, d.m.v. inspectie en akkoord bevinding door het ondertekenen van een retourbon of einde huurbon door de Huurder en Verhuurder. Het huurobject onbeheerd afmelden en achterlaten op de werkplek of in of bij één van de vestigingen van de Verhuurder wordt niet geaccepteerd en geldt niet als einde huurperiode.

3.5 De huurperiode eindigt ook indien het huurobject wordt afgemeld via internet, fax of telefonisch contact en wanneer een afmeldnummer is afgegeven door Verhuurder, doch met inachtneming van punt 3.4.

3.6 Verhuurder heeft het recht de huurprijs te berekenen tot het moment dat het huurobject geretourneerd wordt. Indien het gehuurde de eerstvolgende werkdag wordt terugbezorgd vóór 08.00 uur zal voor de dag van terugbezorgen geen huur worden berekend, tenzij anders overeengekomen.

3.7 Het huurobject dient door de Huurder in dezelfde staat terugbezorgd te worden als waarin hij deze heeft ontvangen. Dat wil zeggen, onderhouden, schoon en op dezelfde wijze gesorteerd en verpakt als bij aflevering. (e.e.a. behoudens normale slijtage). Extra tijd of kosten welke hieruit voortvloeien komen voor rekening Huurder.

3.8 Voor het huren op rekening dient Huurder over een debiteurnummer te beschikken. Voor  aanvraag van een debiteurnummer dient een bevoegd persoon een volledig ingevuld inschrijfformulier, uittreksel KvK van max. 6 maanden oud en een kopie legitimatie in te leveren. Na goedkeuring van Directie zal een debiteurnummer worden afgegeven waarna huren op rekening mogelijk wordt. Betaling middels automatische incasso is verplicht, tenzij anders is overeengekomen.

3.9 a. Particuliere klanten zullen te allen tijde een door de Verhuurder vast te stellen waarborgsom per PIN moeten voldoen en zich kunnen legitimeren middels een rijbewijs, paspoort of identiteitskaart tonen, alvorens het huurobject in ontvangst te nemen, tenzij anders is overeengekomen.

b. Indien de kosten voor de huurtermijn de hoogte van de betaalde waarborgsom overschrijden is Verhuurder gerechtigd een aanvullende waarborgsom te eisen van de Huurder.

c. Ontvangen waarborgsommen zullen na terugontvangst van het huurobject, onder aftrek van aan Verhuurder nog toekomende huurpenningen en/of schadevergoeding en/of kosten, per bank worden gerestitueerd.

3.10 a. Huurder is verplicht schade, vermissing, verlies, diefstal, beslaglegging en/of vorderingen van derden onverwijld, doch binnen 24 uur, te melden aan Verhuurder, nadat enig voorval heeft plaatsgevonden.

b. De Huurder is verantwoordelijk voor het dagelijks preventief onderhoud, gebruik van juiste smeermiddelen en brandstoffen gedurende de hele periode dat een huurobject in zijn bezit is.

c. De Huurder is nimmer gerechtigd om veranderingen aan het huurobject aan te brengen, dan wel zelf reparaties te verrichten, behoudens op grond van door de Verhuurder gegeven uitdrukkelijke toestemming.

d. De Huurder is verplicht het huurobject voor de juiste bestemming te gebruiken en als een goed huisvader te verzorgen, waarbij de bedieningsvoorschriften, die aan de Huurder bij aflevering van het object zijn overhandigd of uitgelegd, in acht genomen dienen te worden.

3.11 Het is verboden om het huurobject buiten Nederland te brengen en/of gebruiken zonder schriftelijke en voorafgaande goedkeuring van de Verhuurder.

3.12 Tenzij nadrukkelijk anders overeengekomen, draagt de Huurder zorg voor alle benodigde vergunningen, toestemmingen en machtigingen, indien vereist.

 

Vervoer, afhalen, levertijd

4.1 Indien Verhuurder zich tegenover Huurder heeft verplicht het gehuurde materiaal bij de Huurder te bezorgen, zal Verhuurder ernaar streven zich zo nauwkeurig mogelijk aan de overeengekomen leveringstermijn te houden. Niet nakomen van de levertijd door Verhuurder kan echter nooit aanspraak doen geven op schadeloosstelling, ook niet na eventuele ingebrekestelling door Huurder.

4.2 Over dagen gedurende welke de Verhuurder niet in staat is het gehuurde materiaal ter beschikking te stellen aan de Huurder, is aan de Verhuurder geen huur verschuldigd.

4.3 Indien aflevering op verzoek van de Huurder wordt uitgesteld is de Verhuurder bevoegd de overeengekomen huur door te berekenen, hetzij de overeenkomst te ontbinden.

4.4 Het afleveren en ophalen van het huurobject door Verhuurder, indien zo is overeengekomen, geschiedt op het door de Huurder opgegeven adres, welke goed bereikbaar dient te zijn voor het benodigde transportmiddel, op de begane grond binnen of buiten. Projectverplaatsingen van huurobjecten dienen schriftelijk te worden gemeld. Eventuele meerkosten als gevolg van extra benodigde laad- of lostijd komen voor rekening Huurder.

4.5 De Huurder dient ervoor te zorgen dat een daartoe bevoegde persoon gedurende de afgesproken leveringsdag aanwezig is voor de inontvangstneming van de gehuurde zaken. Indien bij levering niemand aanwezig is heeft Verhuurder het recht om het gehuurde mee terug te nemen. Eventuele meerkosten als gevolg hiervan zijn voor rekening Huurder.

4.6 Het huurobject dient direct bij ontvangst te worden gecontroleerd door de Huurder. Reclames  moeten op de dag van aflevering schriftelijk worden gemeld. Na ingebruikname worden geen reclames meer geaccepteerd.

4.7 Indien partijen zijn overeengekomen, dat de Verhuurder bij beëindiging van de overeenkomst het gehuurde materiaal bij de Huurder zal ophalen, dient de Huurder een opzegtermijn van ten minste 24 uur in acht te nemen op werkdagen, waarbij voor het weekend een opzegtermijn van 3 x 24 uur dient te worden aangehouden.

Huurder verplicht zich de gehuurde materialen op gelijke locatie neer te zetten als gelost.

4.8 De Verhuurder heeft het recht, zonder Huurder op de hoogte te stellen, om het huurobject te ruilen door gelijkwaardig materieel, zonder dat de Huurder enig recht op schadevergoeding heeft.

 

Schade en risico

5.1 Huurder is verplicht gebruik te maken van de door Verhuurder afgesloten materieelpolis. Hiervoor wordt een toeslagpercentage berekend over de huursom van de verzekerde huurobjecten waarbij de Huurder een bedrag voor eigen risico dient te aanvaarden. (zie tevens verkorte Scharde & risico regeling)

5.2 Indien na akkoord van directie Ten Wolde Tools , geen gebruik wordt gemaakt van de materieelpolis van Ten Wolde Tools , dient Huurder een formulier te ondertekenen waardoor er geen enkele aanspraak op deze materieelpolis gemaakt kan worden. Verhuurder is daarna niet meer aansprakelijk te stellen voor enigerlei schade, die het huurobject na de in ontvangstneming of aflevering op de bouwplaats mocht oplopen, noch voor de daardoor indirecte geleden schade of ev. gevolgschades. De Verhuurder is evenmin aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade en/of letsel, welke eventueel wordt toegebracht door het huurobject.

In dit geval dienen alle risico’s, vanaf het moment van overdracht van het materiaal aan Huurder of diens gevolmachtigde, door de Huurder te worden verzekerd tegen alle verzekerbare schades bij een solide maatschappij. De desbetreffende polisrechten draagt de Huurder daarbij over aan de Verhuurder. In geval van diefstal, schade, breuk of manco wordt ofwel de reparatiekosten of nieuwwaarde in rekening gebracht.

5.3 Indien buiten de schuld van de Huurder een schade/storing aan het huurobject is ontstaan, heeft hij recht op vervanging door gelijkwaardig materieel gedurende de verdere looptijd van de overeenkomst.

 

Eigendom en Rechten Derden

6.1 Te allen tijde behoudt de Verhuurder het eigendom van het huurobject en de Verhuurder heeft het recht het huurobject te controleren of te laten controleren.

6.2 Iedere vervreemding, bezwaring of afstanddoening van het huurobject, zowel om baat als om niet ten behoeve van een derde is zonder uitdrukkelijke toestemming van de Verhuurder verboden. Lid 8.2 is hier van overeenkomstige toepassing.

6.3 Indien het huurobject tijdens de looptijd van de overeenkomst, door wat voor reden dan ook, verloren of uit de macht van de Huurder geraakt, dient de Huurder direct de Verhuurder op de hoogte stellen en is hij gehouden binnen 8 dagen de kosten te vergoeden, zodat de Verhuurder per direct een gelijkwaardig artikel kan inkopen. Huurderving moet worden betaald vanaf de eerste dag waarover geen huurpenningen ontvangen kunnen worden, voor het desbetreffende artikel. In geval van een strafbaar feit (brand, diefstal, of vandalisme) dient de Verhuurder direct op de hoogte gesteld te worden, tevens moet de Huurder binnen 24 uur aangifte doen en een kopie van deze aangifte aan de Verhuurder doen toekomen.

6.4 De Huurder verbindt zich de Verhuurder onverwijld kennis te geven van een eventuele beslaglegging op haar roerende of onroerende goederen of op de aan hem verhuurde goederen of een gedeelte daarvan, voorts van zijn faillissement, aanvraag surseance van betaling of onder curatele stelling. De Huurder is altijd verplicht de curator, bewindvoerder of beslagleggende deurwaarder op de hoogte te brengen van de met de Verhuurder bestaande huurovereenkomst. Tevens is Huurder verplicht aanspraken van derden op het gehuurde materiaal af te wijzen en Verhuurder terzake te vrijwaren, alsmede het huurobject direct te retourneren aan de Verhuurder.

6.5 DERDENBEDING eigenaar/pandhouder:

a. Huurder verklaart ermee bekend te zijn en voor zover nodig ermee in te stemmen dat het eigendom van het huurobject bij een derde kan (komen te) berusten of dat het huurobject kan zijn (of worden) verpand aan een derde, tot zekerheid van de betaling van al hetgeen deze derde van de Verhuurder te vorderen heeft of mocht hebben uit hoofde van huur- en/of financiële leaseovereenkomsten of uit welke hoofde dan ook.

b. Niettegenstaande het bestaan van de onderhavige huurovereenkomst het huurobject op eerste verzoek aan derde afgeven, zonder dat Huurder zich daarbij op enig retentierecht kan beroepen, indien en zodra de derde afgifte van het huurobject zal vorderen op grond van niet nakoming van de verplichtingen van de Verhuurder jegens de derde. Als gevolg van deze opeising wordt de onderhavige huurovereenkomst van rechtswege met onmiddellijke ingang ontbonden. Afgifte als voornoemd dient te geschieden ten kantore van de derde of op een door die derde aangewezen locatie.

c. Indien de situatie van sub b zich voordoet en de derde het gebruik van het huurobject door Huurder zou willen continueren, is Huurder verplicht om op eerste verzoek van de derde een huurovereenkomst met hem te sluiten, voor de restant looptijd van de onderhavige overeenkomst onder gelijkluidende condities.

d. Partijen sluiten de toepasselijkheid van artikel 7:226 en 7:227 Burgerlijk Wetboek geheel uit.

e. Het hiervoor in lid a t/m e opgenomen derdenbeding kan noch door Huurder of Verhuurder worden herroepen.

 

Autoverhuur

7.1 Bij autoverhuur dient de Huurder/bestuurder minimaal 21 jaar oud te zijn en minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs voor het te besturen voertuig of de combinatie. Huurder zal het gehuurde uitsluitend persoonlijk gebruiken, dan wel het gehuurde laten gebruiken door een daartoe bevoegd persoon welke voldoende gekwalificeerd en/of gediplomeerd zijn (is).

7.2 Huurtarieven voor autoverhuur zijn exclusief brandstof en exclusief extra verreden kilometers.

7.3 In afwijking van de schade-risico-regeling is bij autoverhuur per schade-incident een eigen risico van € 2500,- verschuldigd.

7.4 De Huurder draagt zorg voor de benodigde vergunningen, toestemmingen, indien vereist. Huurder is tijdens de

huurperiode aansprakelijk voor elke vorm van (verkeers)-overtreding en de hieruit voortvloeiende kosten.

7.5 Gehuurde auto’s mogen nimmer naar het buitenland zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Verhuurder.

 

Overmacht

8.1 Overmacht houdt in: Alle omstandigheden die de nakoming van de verplichtingen van overeenkomst verhinderen en die niet aan de Verhuurder zijn toe te rekenen.

8.2 Bij overmacht heeft de Verhuurder de keuze om: De termijn van aflevering met de duur der overmacht te verlengen of de overeenkomst te ontbinden, zonder dat de Verhuurder in welke vorm dan ook verplicht is enige vorm van schadevergoeding te voldoen.

 

Betaling

9.1 Tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen geschiedt de verhuur van materieel aan particuliere Huurders uitsluitend op basis van betaling van een waarborgsom per PIN vooraf.

9.2 Indien betalingen op rekening worden overeengekomen, dienen betalingen te geschieden per automatische incasso of binnen 14 dagen na factuurdatum of schriftelijk anders overeengekomen, op een door de Verhuurder aan te wijzen rekening en zonder enige aftrek of verrekening.

9.3 Indien de overeengekomen betalingstermijn overschreden wordt, vervallen eventuele kortingen en heeft de Verhuurder het recht alsnog de volledige huurprijs in rekening te brengen.

9.4 Huurder wordt geacht van rechtswege in verzuim te zijn indien hij niet binnen de overeenkomstige termijn heeft betaald, zonder dat hiervoor enige ingebrekestelling is vereist. De Verhuurder heeft in dit geval recht op vergoeding van rente gelijk aan 1.5% per maand vanaf de vervaldag. Een gedeelte van een maand wordt als hele maand gerekend.

9.5 Alle redelijke gemaakte kosten, zowel gerechtelijke als buitengerechtelijke, vallende op de inning van de vordering, zijn voor rekening van de nalatige Huurder. Buitengerechtelijke kosten zijn steeds gelijk aan 15% van het achterstallige bedrag, met een minimum van € 300,-.  Bovenop de kosten zoals genoemd is Verhuurder gerechtigd vaste administratiekosten van € 40,-  te rekenen.

 

Aansprakelijkheid

10.1 De Huurder en de persoon die het huurobject laat afhalen of de huurovereenkomst tekent, blijft te allen tijde verantwoordelijk en dus aansprakelijk voor het huurobject en het betalen van de huurpenningen en eventuele bijkomende kosten.

10.2 De Verhuurder is niet aansprakelijk voor schade ten gevolge van gebreken in of aan verhuurde goederen of verrichte werkzaamheden, zowel bij Huurder als bij derden. Dit tenzij er sprake is van grove schuld of opzet aan de kant van de Verhuurder.

10.3 Verhuurder is in geen geval aansprakelijk voor gevolgschade van de klant door welke oorzaak dan ook. Onkosten of schade bij stagnatie  van werk door uitvallen van het gehuurde kunnen niet op Verhuurder verhaald worden. Huurder dient zich zo nodig hiervoor zelf te verzekeren.

10.4 De Verhuurder is evenmin aansprakelijk voor fouten van personeel van Verhuurder, danwel van personen die door de Verhuurder worden ingeschakeld in het kader van de uitvoering van de huurovereenkomst. Dit tenzij er sprake is van grove schuld of opzet aan Verhuurders kant.

10.5 De Verhuurder is op geen enkele wijze aansprakelijk voor fouten of gebreken in door derden of Huurder ter beschikking gestelde gegevens.

10.6 Aansprakelijkheid voor schade van materieel aan derden gedurende, tijdens of na reparatie, keuring, (de) montage, opslag, onderhoud of verblijf, etc. is uitdrukkelijk uitgesloten.

10.7 De Verhuurder aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor onheil van buitenaf, bijvoorbeeld waterschade t.g.v. lekkage van huurobject, zoals bijvoorbeeld bij huur van opslag/zeecontainers, auto’s, schaftwagens, e.d.

 

Annulering, opschorting en ontbinding

11.1 De Verhuurder behoudt altijd het recht nakoming te eisen bij annulering van de overeenkomst door de opdrachtgever ten gevolge van welke oorzaak dan ook.

11.2 De Verhuurder is gerechtigd alle tot dan gemaakte kosten in rekening te brengen, alsmede een percentage van 25% van het bedrag, dat met de overeenkomst is gemoeid ter zake van winstderving, indien de Verhuurder de annulering accepteert.

11.3 Indien de Huurder niet, niet tijdig of niet behoorlijk voldoet aan de verplichtingen, die voor hem uit de gesloten overeenkomst voortvloeien, dan wel indien hiervoor gegronde vrees bestaat, is de Verhuurder gerechtigd de uitvoering van de overeenkomst met een redelijke termijn op te schorten of de overeenkomst te ontbinden zonder enige vorm van aansprakelijkheid in de ruimste zin van het woord. Ook in geval van faillissement, surseance van betaling van de Huurder of bij stillegging, verkoop of liquidatie van Huurders bedrijf, is de Verhuurder gerechtigd de uitvoering van de overeenkomst met een redelijke termijn op te schorten, dan wel te ontbinden zonder enige aansprakelijkheid, in de ruimste zin van het woord.

11.4 De Huurder is in het geval van ontbinding alle oorspronkelijke huurtermijnen verschuldigd, onverminderd het recht van Verhuurder op volledige schadevergoeding. Deze huurtermijnen zijn dan ook direct opeisbaar, alsmede buitengerechtelijke kosten van de Verhuurder.

 

Toepasselijk recht/geschillen

12.1 Op alle door Verhuurder gesloten overeenkomsten is uitsluitend het Nederlandse Recht van toepassing.

12.2 Alle onenigheden die ontstaan naar aanleiding van, of voortvloeien uit met de Verhuurder gesloten overeenkomsten, worden voorgelegd aan de bevoegde rechter van de vestigingsplaats van de Verhuurder of een nader door de Verhuurder aangewezen rechtbank in Nederland, onder toepassing van het Nederlands recht.

 

Verwerking persoonsgegevens van de Huurder

13.1 De persoonsgegevens die worden vermeld op de overeenkomst tot verhuur worden door verhuurder als verantwoordelijke in de zin van de Wet Bescherming Persoonsgegevens verwerkt in een persoonsregistratie. Aan de hand van deze verwerking kan verhuurder de overeenkomst tot verhuur uitvoeren, huurder de optimale service en actuele productinformatie geven en huurder gepersonaliseerde aanbiedingen doen. De persoonsgegevens kunnen tevens worden doorgegeven aan gerechtsdeurwaarders indien sprake is van tanken zonder betaling. Huurder kan om inzake en correctie met betrekking tot de verwerkte persoonsgegevens verzoeken en verzet aantekenen. Betreft het direct mailing, dan zal het verzet te allen tijde worden gehonoreerd.

13.2 De in het eerste lid genoemde gegevens kunnen tevens worden opgenomen in het Verhuur Waarschuwing Systeem. Verhuurgroep Nederland is naast de verhuurder verantwoordelijk voor verwerking van deze gegeven in het Verhuur Waarschuwing Systeem. De persoonsgegevens van huurder kunnen in ieder geval worden opgenomen indien er sprake is van verduistering van het gehuurde, indien de huurprijs niet of niet tijdig wordt voldaan en indien er opzettelijk schade wordt toegebracht aan het gehuurde. Bij Verhuurgroep Nederland kunnen genoemde personen om inzage en correctie met betrekking tot de verwerkte persoonsgegevens verzoeken en schriftelijk in verzet komen.